Pension Wielsteen
Pension Wielsteen - Zeeuwse mosselen
Van die verkwikkende Zeeuwse zeebries krijg je trek in iets lekkers. Sluit daarom uw verblijf in Zeeland af met een maaltje mosselen. Koop uw mosselen in de winkel van Neeltje Jans, verser kan niet. 's Ochtends opgevist, 's avonds thuis op uw bord.

Route en openingstijden

Zeeuwse mosselen

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. Nu, ruim 10 jaren later, komt hier één van de beste Nederlandse wijnen vandaag, Niet voor niets schenk de KLM deze wijnen in haar business class. De Kleine Schorre wijnen sluiten  naadloos aan op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit mosselen, de Oosterscheldekreeft, de oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. Bezoek de wijnhoeve voor een proeverij of kom naar het oogstfeest in Augustus maar let op: de oogst is beperkt dus op is op!!

Zuiddijk 4
4315 PA Dreischor

Kleine Schorre Wijn

Pension Wielsteen - Wijnhoeve De Kleine Schorre

Bolussen

Een bolus is een Zeeuws zoet streekgerecht. Bolussen worden gebakken van een soort brooddeeg dat in een sliert in een spiraalvorm wordt opgerold en met suikerstroop en kaneel bewerkt.
Pension Wielsteen - Zeeuwse Bolussen

Kaas van De Stolpe

De lekkerste boerenkaas uit Zeeland komt uit Nieuwerkerk. Bij kaasboerderij de Stolpe hebben ze heerlijke verse kaas voor een vriendelijke prijs. Ook vers uit eigen productie zijn de boter, karnemelk, melk en diverse vlasoorten.

Stolpweg 9
4306 PK  Nieuwerkerk
Pension Wielsteen - Kaasboerderij De Stolpe

Mosselen koken

Copyright 2015, Pension Wielsteen
Reserveren: bel 0111-462079 of mail wielsteen@zeelandnet.nl