Pension Wielsteen
Pension Wielsteen - Deltapark Neeltje Jans
Een dagje naar hét leukste waterpark van Nederland?

Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.

Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Kortom, maak een dagje vrij en kom met familie en/of vrienden naar Deltapark Neeltje Jans!

Deltapark Neeltje Jans

Bij Nieuw-Haamstede vindt u de vuurtoren West Schouwen. Het rood-witte gebouw staat er al sinds 1840. Het zal u vast bekend voorkomen, want het heeft model gestaan voor het oude bankbiljet van 250 gulden. Een mooie manier om de vuurtoren te bereiken is per fiets. U kunt in de omgeving van Nieuw-Haamstede urenlang fietsen.

Vuurtoren Haamstede

Pension Wielsteen - Vuurtoren Nieuw Haamstede

Handige links

[VVV Zeeland] [Deltapark Neeltje Jans] [Watersnoodmuseum] [De Burghse Schoole] [Maritiem Museum Zierikzee] [Brusea Bruinisse] [Stadshuismuseum Zierikzee] [Streekmuseum Dreischor] [Zwembad Goes] [Golfbaan Bruinisse] [Par 3 golfbaan Burgh Haamstede] [Manege Grol Renesse]
Zierikzeese schippers waren vroeger wereldreizigers. Ze deinsden er niet voor terug naar verre en exotische bestemmingen als Groenland of Indonesië te varen. In het Maritiem Museum is een van de oudste scheepsmodellen van Nederland te zien (1627). Uniek zijn ook de fossiele botten en kiezen van mammoeten van 2 miljoen jaar oud. Ze zijn uit de Oosterschelde opgevist. Het gebouw waarin het museum is ondergebracht, is bijna 500 jaar oud. Eeuwenlang deed het dienst als stadsgevangenis. In de eikenhouten wanden zijn door gevangenen inscripties en tekeningen achtergelaten. De oudste dateert uit 1577!

Maritiem museum Zierikzee

Copyright 2015, Pension Wielsteen
Reserveren: bel 0111-462079 of mail wielsteen@zeelandnet.nl